12. stručni seminar – Protivpožarna zaštita i komunikacija s medijima

Postavlja se pitanje, koliko su zgrade u Srbiji bezbedne od požara i ko to proverava? Razvoj tehnologija i novih materijala u građevinarstvu, kao i donošenje strožih propisa, doveo je do povećanja zahteva u oblasti protivpožarne zaštite, a to je bila jedna od stručnih tema na seminaru koji je održan ’online’ u utorak 16.11.2021.

Temu su veoma uspešno prezentovali Bojan Lukić, specijalista za protivpožarnu zaštitu iz firme SIGURNOST BORVIN i Siniša Šavija, Predsednik Vatrogasnog saveza Vojvodine.

Druga stručna tema bila je kako komunicirati s medijima i koliko je to značajno kada želimo ostvariti dobru reklamu za profesionalno upravljanje, a vrlo zanimljivu prezentaciju predstavila je Ivana Sever, marketing specijalista iz grupe LCS SOFT.

Svoje viđenje problema i prakse u Srbiji na ove teme, dali su Marko Arsenijević, pravni stručnjak, vlasnik firme KUĆNI MAJSTOR i redovan predavač u obuci za prof. upravnike pri PKS-u, Ljubiša Banovački, predsednik Udruženja profesionalnih upravnika Beograda i Stevan Novković, vlasnik firme BEOHOME TIM.

Takođe, vrlo bitan deo tiče se i krivične odgovornosti, odnosno nepostavljanje uređaja usled kog dođe do konkretne opasnosti za lica ili imovinu predstavlja krivično delo, kao i građanske odgovornosti, odnosno pitanje da li ako do požara dođe upravnik koji je propustio da izvrši obaveze koje se tiču protivpožarne zaštite može odgovarati i za štetu koja usled požara nastane. O svemu tome kraće izjašnjenje dao je i Đorđe Stefanović, advokat.

Kao i uvek, na samom kraju predstavljeno je i napredno rešenje za digitalno poslovanje stambenih zajednica od strane Uglješe Šunjevarića, asistenta korisničke podrške iz grupe LCS SOFT.

Nekoliko različitih stručnih tema dalo je na kvalitetu samog seminara jer su predavači veoma temeljno predstavili problematiku, a učesnici stekli neka nova znanja i informacije.