Kakva nam je bila 2021. godina

Kao rekapitulacija poslovanja profesionalnog upravljanja u 2021. godini, 7. decembra 2021. održan je 7.  po redu WEB panel – Kakva nam je bila ova godina.

Na WEB panelu se razgovaralo o sledećim temema:

  • Kakvi su bili uslovi poslovanja za organizatore u 2021. godini?
  • Šta je novo kod profesionalnih upravnika u ovoj godini?
  • Kakva su nam očekivanja od najavljenih izmena i dopuna Zakona?
  • Kako smo se borili sa inspekcijama u ovoj godini?
  • Da li smo gde kiksali u ovoj godini?

Panelisti su bili Stevan Novković, vlasnik firme BEOHOME TIM, Marko Arsenijević, pravni stručnjak, vlasnik firme KUĆNI MAJSTOR i redovan predavač u obuci za profesionalne upravnike pri PKS-u i Ljubiša Banovački, predsednik Udruženja profesionalnih upravnika Beograda. Organizator WEB panela bio je Uglješa Šunjevarić, a moderator Rade Ignjatović.

Zaključak je da je ova godina za upravljanje stambenim zajednicama ipak bolja od prethodne, ali da se čeka na te dugo najavljene izmene i dopune Zakona o stanovanju i održavanju zgrada (“Sl. glasnik RS”, br. 104/2016 i 9/2020 – dr. zakon), koje se prema najavama iz nadležnog ministarstva ipak neće doneti pre prolećnih izbora, a očekuje se da će dosta doprineti boljem upravljanju zgradama u narednim godinama.

Tokom WEB panela istaknuta je potreba jasnijeg definisanja standarda usluga kod profesionalnog upravljanja, kako bi se i korisnici lakše mogli odlučiti kod analize ponuda organizatora profesionalnog upravljanja. Često se pod ’kapu’ upravljanja nudi i niz usluga iz segmenta održavanja što ipak nije temelj koncepta upravljanja (menadžiranja zgradom).  Zaključeno je da bi bio zanimljiv celodnevni stručni seminar na temu ’Kakva je budućnost profesionalnog upravljanja zgradama u Srbiji’, koji ćemo organizovati u sklopu 13. stručnog seminara najavljenog za 15. mart 2022. godine (više na linku Edukacije).

Na kraju organizatori WEB panela ispred firme LCS Soft zahvalili su panelistima na saradnji u ovoj godini i poželeli puno uspeha u 2022. godini. Takođe, panelisti su zahvalili LCS Softu na kontinuitetu održavanja edukacija i poželeli nastavak još bolje saradnje u idućoj godini.

Snimak celog WEB panela možete pogledati OVDE.